De voordelen van een productverpakking laten maken voor uw bedrijf

De voordelen van een productverpakking laten maken voor uw bedrijf

De voordelen van een productverpakking laten maken voor uw bedrijf

10 december 2019
 Categorieën:
Drukkerijen, Blog


Een strakke product verpakking laten maken wordt steeds belangrijker
 
Het gezegde 'u krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken' geldt niet alleen voor mensen. Deze waarheid als een koe gaat ook op voor producten van bedrijven en winkelwaar. Potentiële kopers gaan in eerste instantie in op wat ze zien. Vervolgens maken ze razendsnel de beslissing of ze doorlopen of blijven staan om het product van dichtbij te bestuderen. Dat geldt in fysieke winkels en op het internet. Als een productverpakking onaantrekkelijk is, uit de tijd of niet helder genoeg, dan klikt een bezoeker van een webshop al snel verder. Daarom is het zaak om een product verpakking te laten maken die in het online of offline schap direct positief in het oog springt. Een goede productverpakking doet iets speciaals met (potentiële) klanten.

 Voordelen van goede productverpakkingen 
 
Product verpakking laten maken voor uw bedrijf heeft diverse voordelen. De belangrijkste is dat een gepersonaliseerde verpakking van uw producten ervoor zorgt dat u als bedrijf via goede verpakkingsmaterialen de klantenbinding kunt verhogen. Zo zorgt u dat klanten uw producten blijven kopen. Uit onderzoek van het expertisebureau Bain & Company blijkt dat een investering van 5 procent in klantenbinding een omzetwinst van 25 procent kan opleveren. Dit kunt u onder meer bereiken door verpakkingen te laten ontwerpen en maken met uw bedrijfslogo en in uw eigen huisstijl. Een tweede voordeel van eigen, strak ontworpen verpakkingsmateriaal is dat dit een relatief voordelige manier is om reclame te maken. Uw producten moeten sowieso verpakt worden en klanten zien uw verpakking sowieso. Dat zijn gegevens waarmee u winst kunt behalen. Een unieke verpakking laten maken is daarbij goedkoper dan bijvoorbeeld reclame maken via de radio of televisie. Ten derde vergroot fraaie verpakking de kans dat degenen die deze zien tot aankoop overgaan. Ook dit is onderzocht. In 72 procent van de gevallen legt de consument een relatie tussen een goed ontworpen verpakking en een kwalitatief goed product. In de laatste plaats is het ontwerpen van eigen soorten verpakking een mogelijkheid om een collector's item te creëren. Lukt dit, dan zit u als ondernemer gebakken: consumenten kopen uw producten dan niet alleen om de inhoud, maar ook vanwege het gave omhulsel! 

 Mogelijkheden genoeg voor creatieve ondernemers 
 
Ten slotte is nog een pro van uw eigen verpakkingsmateriaal op maat laten maken, dat u keuze in overvloed heeft. Qua vormgeving, materialen, kleuren en opdrukken valt er veel te kiezen voor de creatieve ondernemers. En bent u zelf niet zo creatief? Dan is er geen man overboord, want dan kunt u advies inwinnen bij het reclamebureau of de drukker die uw verpakkingsmateriaal kan ontwerpen en drukken.

Over ons
Printing services: een doolhof

Hallo, ik ben Simon. Op deze blog zal ik schrijven over alles wat ik weet over printing services. Ik weet nog dat mijn interesse in printing gewekt werd in het middelbaar onderwijs, meer bepaald in de les technologie. Ik vind het tot op de dag van vandaag nog steeds fascinerend hoe iets digitaals tot iets tastbaars kan worden. Op mijn werk neem ik dan ook alle beslissingen over printing. Hierdoor heb ik heel wat ervaring opgedaan met de verschillende printing services en alles wat daarbij komt kijken. Na een korte zoektocht op het internet zie je al snel dat er heel veel bedrijven bestaan die hun diensten aanbieden, maar ondertussen kan ik zeggen dat er heel veel verschil in kwaliteit en betrouwbaarheid is. Op deze blog geef ik je dan ook mijn ervaringen, tips en tricks mee.

Zoeken
Categorieën